Posjert torsk og grønnsaker med Quooker

Quooker oppskrift posjert torsk grønnsaker Jamie Magazine
  • DEL
  • Udskriv artikel

Lær hvordan du posjerer fisk raskt og enkelt med Quooker. I samarbeid med Jamie Magazine leder vi deg gjennom tilberedningen av en lekker rett av posjert torsk og vårgrønnsaker – vel bekomme! 

Quooker brukes til: Kraft, posjering av fisk, rengjøring av vask 

Ingredienser

Til 4 personer

150 g belugalinser (rensede)
1 sjalottløk (skrelt og finhakket)
150 g blandede sukkererter, erter og bønner
1 brokkolihode
2 rødbeter (i tynne skiver)
4 torskefileter (ca. 150 g per stykk med skinn)

Servering: Sitronskiver og karse

Kraft

2 gulrøtter (skrelt og grovhakkede)
2 løk (skrelt og delt i fire)
4 fedd hvitløk
2 selleristenger (grovhakkede)
1 krydderbukett (en bunt av persille, timian, estragon og kjørvel)
1 stjerneanis

Fremgangsmåte

Kraft

Kraftingrediensene samles i en stor gryte med en spiseskje grovt havsalt. Tilsett 1,5 liter kokende vann som du koker opp og lar putre i ca. 30 minutter. Fjern gryten og la den stå i ca. 10 minutter til smaken har satt seg. Sil deretter kraften over i ei skål.

Torskefilet og grønnsaker 

Hell en spiseskje olje i gryta, tilsett linser og hakket sjalottløk og la det steke i tre minutter. Hell 200 ml kraft i gryta, la det koke i ca. 20 minutter eller til linsene og løken er myk.  

Torskfilet grønsager Jamie Magazin Quooker

Fyll ei ny gryte med kokende vann, tilsett sukkererter, erter, bønner og brokkoli. Kok i ca. 1–2 minutter og tilsett rødbeter (slik at du unngår at de farger de andre grønnsakene for mye). Kok i ytterligere 1–2 minutter eller til grønnsakene er al dente. Hell vannet av grønnsakene og sett dem til side.  

Varm grønnsakkraften til posjering. Senk torskefiletene forsiktig ned i den varme kraften (det er viktig av kraften ikke koker fordi fisken da kan falle fra hverandre).

Fisken posjeres i 6–8 minutter og fjernes deretter forsiktig fra gryta. 

Linser, brokkoli og rødbeter fordeles i fire porsjoner og toppes med fisken. Dryss over olivenolje og karse, og server umiddelbart.

Avslutt middagen med en lekker dessert. Les hvordan du lager en marmorkake ved hjelp av Quooker-kranen.

Quooker Magasinet  Få kjøkkeninspirasjon, tips til kjøkkenkjøp og til det daglige kjøkkenliv. Last ned magasinet her

Rengjøring ved hjelp av Quooker

Både til matlaging, men også etterpå er Quooker en god venn – bruk f.eks. kokende vann til å rengjøre skjærefjøla og vasken i en håndvending.

Rengøring vask grøntsager Jamie Magazin Quooker

Anbefalte artikler

Kjøkkenliv, Barn

Slik blir foreldreoppgavene litt enklere.

Kjøkkenliv, Mat

Hurtig matlaging: Slik sparer du tid på ...

Kjøkkenliv, Rengjøring

Effektiv oppvask av kjøkkenredskaper

Finn gratis inspirasjon og tips på Kjøkkenakademiet

Få hjelp til det daglige kjøkkenlivet og når du skal velge nytt kjøkken rett i innboksen.