Slik blir foreldreoppgavene litt enklere.

Multi, børn
  • DEL
  • Udskriv artikel
 

Har du små barn? Da er hjemmet ditt kanskje et sted der vannkokeren går døgnet rundt for å tilberede flasker, rengjøre smokker og lage grøt.  Med en Quooker-kran kan du gjøre foreldrelivet litt enklere.

Selv om det er fantastisk å være forelder, kan jobben som følger med være ganske hard en gang i blant. Det er umulig å være ”supermamma” eller ”superpappa” hele tiden, og av og til trenger du hjelp. Særlig mens barna er små er det viktig å spare tid der man kan.  Det kan en kokende vannkran fra Quooker hjelpe deg med. Her er noen tips om hvordan du kan spare tid og gjøre hverdagen med små barn litt enklere.

Rengjøre smokker

Som forelder finner du fort ut hvor mange steder en smokk kan være i løpet av en dag. Steder som ikke er i munnen til babyen. Smokkene kan utvikle seg til rene bakteriebomber, og derfor er det viktig å holde dem rene. Særlig de minste er lite motstandsdyktige for bakterier og smitte.

Det anbefales at du jevnlig rengjør smokkene med kokende vann. Legg smokkene i en skål og fyll den med kokende vann fra Quooker-kranen. La smokkene ligge i et par minutter. Du bør koke smokkene en gang om dagen for å holde bakteriene unna. 

Hvis smokkene trenger grundigere rengjøring, kan du koke dem i fem minutter. Tapp kokende vann fra Quooker-kran direkte i gryten, og du trenger ikke å vente på oppkok.

Tilbereding av babymos og grøt

Når barnet ditt er rundt 4-6 måneder, kan du i følge Vores Børn så smått begynne å gi barnet litt grøt og mos, hvis de er modne for det. Velg gjerne økologisk eller norske råvarer, små barn fortjener det beste og råvarene skal være av god kvalitet.  Ertemos er et sunt og kjapt nybegynner-måltid. Det eneste du trenger å gjøre, er å helle frosne erter i et dørslag og tine dem under kokende vann fra Quooker-kranen. Hell de tinte ertene i en skål og mos dem med en stavmikser.  Ertemosen er klar til servering. Tilsett en klatt flytende margarin eller olje, f.eks. rapsolje. Stavmikseren gjør du kjapt rent under Quooker-kranen.

Når barnet begynner å spise grovere mat, med litt mer konsistens er havregrøt en god og enkel løsning. Hell havregryn i en skål og tilsett en passende mengde kokende vann. Legg et lokk på skålen og la det trekke i noen minutter. Grøten blir ekstra lekker og naturlig søtet hvis du drysser bær på toppen. Hvis du ikke har friske bær, kan du raskt tine frosne bær under Quooker-kranen. 

 En rask kopp kaffe til mor og far 

Sist, men ikke minst – med en Quooker i huset, er det hjelp å få etter en lang våkenatt med babyen.  Lag kaffe raskt og enkelt når natten har vært lang. Masse kaffe...

Her får du flere tips og råd om bruk av farger på kjøkkenet.

Quooker Magasinet  Få kjøkkeninspirasjon, tips til kjøkkenkjøp og til det daglige kjøkkenliv.  Last ned magasinet her

 

 

 

 

Anbefalte artikler

Kjøkkenliv, Mat

Hurtig matlaging: Slik sparer du tid på ...

Kjøkkenliv, Rengjøring

Effektiv oppvask av kjøkkenredskaper

Kjøkkenliv, Barn

Slik barnesikrer du kjøkkenet ditt

Finn gratis inspirasjon og tips på Kjøkkenakademiet

Få hjelp til det daglige kjøkkenlivet og når du skal velge nytt kjøkken rett i innboksen.